Kako Najbrže Rankirati Blog Na Google?

Za rankirati blog na Google i druge internetske tražilice treba malo vremena. Ipak, ako sve radite kako treba, možete skratiti vrijeme koje je potrebno da se rankirate na Google i počnete dobivati organski promet na svom blogu. Danas ću s vama podijeliti savjete kako da najbrže rankirate svoj novi blog na Google.

Sve što ću vam pokazati u ovom članku je iz mog vlastitog iskustva, te naravno iz grešaka koje sam radio, a ne želim da ih i vi radite.

Podijelit ću s vama savjete za koje mislim da su najbolji, i uz pomoć kojih ćete skratiti vrijeme koje je potrebno da dobijete što više prometa sa internetskih tražilica – jer znamo da je takav promet najbolji.

1. Redovno Objavljujte Novi Sadržaj

Redovno objavljivanja novog sadržaja, tj. novih članaka je sigurno najvažniji savjet. To je zapravo stvar gdje sam i sam najviše griješio, pa vam sa sigurnošću mogu reći da ukoliko ne objavljujete redovno, jako dugo ćete čekati na rezultate.

Google i druge internetske tražilice obožavaju kada neki blog non-stop objavljuje nove članke. Na taj način im pokazujete da je vaš blog kvalitetan te da ima potencijala za biti među najbojima u svojoj niši, tj. temi.

Kada redovno objavljujete sadržaj, puno brže ćete steći autoritet bloga na internetskim tražilicama, te ćete samim time i početi dobivati više prometa, tj. posjetitelja.

SAVJET: uzmite si jedan ritam koji možete pratiti i držite ga se. Moja preporuka je da kada tek imate novi blog, pišete 3-4 članka tjedno prva 3 mjeseca, a kasnije pišete 1-2 članka tjedno. Za 2 članka tjedno trebat će vam nekih 4-8 sati, što ispadne oko 1 sat posla dnevno.

U svom članku Koliko Često Trebate Pisati Nove Članke Na Svom Blogu? detaljno sam objasnio ovu temu, tako da ga svakako pročitajte.

2. Pišite Teme Za Koje Nema Puno Konkurencije

Ovo je naročito važno za nove blogove koji nemaju puno autoriteta. U početku se uvijek trebate bazirati na teme koje još uvijek nisu dobro obrađene i za koje nema puno konkurencije.

Kako bi to uspjeli, važno je dobro istražiti ključne riječi. Kada se za neku ključnu riječ ne rankira puno sajtova, puno ćete lakše osvojiti prve pozicije na Google pretraživanju i tako brzo dobiti posjetitelje.

brzo rankiranje na google za teme bez konkurencije
Primjer članka sa jednog mog bloga

Iznad na slici je primjer jednog mog članka, koji se rankirao na 0. poziciju na google (featured snippet) za manje od 2 mjeseca. Razlog tome je što sam pisao temu za koju nema konkurencije, te se taj članak brzo rankirao na google i počeo mi dovlačiti nove posjetitelje, a samim time i novu zaradu.

3. SEO Optimizirajte Svoje Članke

SEO ili Search Engine Optimization je uz redovno pisanje i odabir tema sa malo konkurencije najvažnija stavka kako bi se što prije rankirali na Google.

SEO znači da ćete svoj sadržaj optimizirati na način da se što bolje rankira na Google, te naravno da posjetiteljima vašeg bloga pružite što bolje iskustvo i informacije na svom blogu.

Ako ne znate kako to napraviti, preporučam vam da pročitate moj članak Kako Napisati SEO Članak, u kojem sam detaljno objasnio sve korake koje trebate napraviti kako bi napisali kvalitetan članak, koji će se sigurno rankirati na Google.

Bez SEO optimizacije, teško da ćete rankirati bilo koji od svojih članaka. Ovo je stavka bez koje nema uspjeha sa blogom. SEO je ono što trebate prvo naučiti, jer kada znate kako optimizirati blog i sadržaj za SEO, sve ostalo će vam biti lakše.

OVAKO JA ZARAĐUJEM NA INTERNETU – MOŽETE I VI!

4. Pišite Članke Sa 1200+ Riječi

Iako je samo 300 riječi dovoljno da zadovoljite osnovne SEO kriterije, članak sa manje od 1000 riječi teško će se rankirati na Google i druge internetske tražilice.

Moj savjet je da uvijek ciljate na minimalno 1200 riječi, a idealno je da idete i bliže brojci od 2000 riječi.

Naravno, nećete uvijek moći napisati 2000 za svaki članak, za neki članak će 1200 riječi biti i više nego dovljno. No, ako mislite da niste dobro razradili temu, pišite još sve dok ne razradite temu, pa makar članak bio dugačak 4000 riječi.

Istraživanje Backlinko stranice otkrilo je da se u prosjeku, najbolje rankiraju članci sa oko 1800 riječi. Opet ponavljam, 1800 riječi kvalitetnog članka.

Nikada nemojte pisati više samo kako bi napisali što više riječi, važno je da sve što pišete ima svoju važnost i da se uklapa u kontekst članka.

5. Obratite Pozornost Na Search Intent

Search Intent iliti namjera pretraživanja je osnovni kriterij rankiranja na Google. Bazira se na tome da Google pokušava shvatiti što ste vi točno htjeli pretražiti, te vam prikazuje takve rezultate.

Za nas blogere, važno je da kroz svoje članke pogodimo namjeru pretraživanja posjetitelja vezano uz teme naših članaka. Ako netko upiše How To Change a Car Tyre, ne možemo mu pisati o tome da treba otići kod vulkanizera, jer on vjerojatno traži savjete kako da to uradi sam.

Ako vaši članci ne ispunjavaju namjeru pretraživanja korisnika, nikada se neće rankirati na prve stranice Google-a, pa ni drugih internetskih tražilica.

6. Koristite SEO Dodatke Za WordPress

Iako se može uspjeti i bez njih, puno je lakše rankirati blog na Google kada koristite SEO dodatke za WordPress.

2 Najbolja SEO dodatka za WordPress su:

Ja osobno koristim Yoast SEO jer mi se čini bolji, ali koji god od ova dva odaberete, sigurno nećete pogriješiti.

SEO dodaci će vas uputiti koje sve korake trebate napraviti kako bi što bolje optimizirali članke, ali još važnije je to da će napraviti site mapu (nešto kao umna mapa) vašeg bloga i slati to Google-u i drugim internetskim tražilicama kako bi uvijek znali da ste napisali nove članke.

7. Koristite Unutarnje i Vanjske Poveznice

Poveznice su linkovi koje stavljate na neke druge stranice. Ako ti linkovi vode do drugih članaka na vašem blogu, to su unutarnje poveznice. Ako pak vode do nekih drugih blogova, tj. web stranica, onda su to vanjske poveznice.

Važno je da koristite oba dvije vrste poveznica. Kada postavljate linkove na druge članke (bilo vaše ili tuđe), olakšavate korisnicima navigaciju vašim sajtom, te im također preporučate dodatne izvore sadržaja, a i Google obožava linking.

Sadržaj koji ne sadrži nikakve linkove (unutarnje i vanjske), puno će se teže rankirati od sadržaja koji ima linkove.

Ja osobno postavljam unutarnje poveznice kad god imam napisan resurs koji je vezan uz članak koji pišem, a vanjske poveznice postavim kada želim pokazati čitateljima nešto više. Za unutarnje linkove nemam neki broj koliko ih stavljam, a vanjskih linkova pokušavam staviti barem 2 po članku, ovisno o temi članka i duljini sadržaja.

8. Povežite Google Search Console Sa Blogom

google search console inspect url

Kada povežete Google Search Console sa svojim blogom, uđite u njega te gore u sredini imate polje Inspect any URL. Svaki puta kada objavite novi članak, u to polje zalijepite URL do svog novog članka te stisnite enter i podnesite zahtjev za ubrzano indeksiranje.

Na taj način će Google puno prije indeksirati vaš novi sadržaj. Umjesto da ga iščita iz site maps datoteka (seo dodaci), učitat će ga izravno preko linka koji ste tu postavili.

Ovo je odlična stvar za nove blogove za koje Google još uvijek rijetko radi index. Na taj način će Google puno prije saznati za vaše nove članke, a samim time vas prije i rankirati u rezultatima pretraživanja.

2 NAJBOLJA TRENINGA ZA ZARADU NA INTERNETU

Zaključak

Kada naučite sve o SEO optimizaciji, neće vam biti problem rankirati se na Google. Nema tu velike filozofije, najvažnije je da napišete najbolji mogući članak na internetu na temu koju pišete.

Kada se svaki puta potrudite napisati najbolji sadržaj i posjetiteljima pružite najbolje iskustvo, vaš će se blog sigurno rankirati.

Sa savjetima iznad, vjerujem da ćete puno brže rankirati svoj novi blog na Google. Najvažnije je da u početku krenete malo agresivnije i “date” Google-u što više KVALITETNOG sadržaja koji će brzo doprinijeti većem autoritetu na Google.

Kako bi još bolje naučili sve, moj savjet je da počnete pratiti neki trening kao što je Wealthy Affiliate. To je po meni najbolji online trening za zaradu na internetu, osobno ga pratim i prezadovoljan sam rezultatima.

Drugi Slični Članci:

Slični Članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)