TOP 17: Stvari Koje Sam Naučio Na Wealthy Affiliate Platformi

wealthy affiliate iskustvo
Ilustracija

Dragi moji čitatelji, danas sam odlučio s vama podijeliti svoje iskustvo sa Wealthy Affiliate, tj. što sam sve naučio na toj platformi. Ovaj post je malo netipičan jer neću paziti niti na SEO, niti na neke druge stvari, jednostavno vam želim iznijeti top 17 najvažnijih stvari što sam u proteklih skoro godinu dana naučio na Wealthy Affiliate platformi.

Naravno, neću previše ići u detalje, ali napisat ću vam one najosnovnije stvari, koje možda zvuče čak i banalno, ali ih nisam znao dobro napraviti prije nego sam naučio pravilan način.

Ako vas zanima što je Wealthy Affiliate, to možete pročitati u mojoj detaljnoj recenziji.

Da ne dužim, idemo vidjeti listu najvažnijih stvari koje sam tamo naučio!

1. Odabrati Nišu Za Web Stranicu

Ovo je vjerojatno prva stvar koju sam naučio na Wealthy Affiliateu, za uspješan online biznis, važno je da odaberete profitabilnu nišu (temu bloga). Ukoliko se ovaj korak napravi krivo, cijeli vaš online biznis može propasti (barem što se tiče te jedne stranice).

I da, i ja sam pogriješio prvi puta prilikom odabira, što mi je uzelo dosta vremena, ali eto, sada mogu reći da sam ipak naučio. Pogledajte moje savjete i saznajte kako odabrati profitabilnu nišu.

2. Napraviti Web Stranicu - WordPress

Napraviti web stranicu danas je prilično jednostavno, no ipak se može dogoditi da preskočite neke važne korake. Tako je bilo i meni, znao sam i prije raditi stranice, na nekom drugom hostinu (bluehost, itd.).

I tek kada sam prošao korak po korak kroz trening na Wealthy Affiliate, shvatio sam da sam prije radio puno grešaka, koje mogu biti presudne za vaš blog.

Da se razumijemo, stvarno nije teško, ali kada imate trening za pratiti, postaje jedna od najlakših stvari. Sada mi za napraviti web stranicu treba samo nekoliko minuta.

3. Odabrati WordPress Temu

Koliko god se ovo čini lagano, ipak nije. Odabrati temu (izgled stranice) i nije najjednostavnija stvar. Zašto? Zato jer veliki broj besplatnih tema ima puno nedostataka, i jednostavno morate znati koje vam sve stvari trebaju za uspješan blog.

Jedan primjer je kada sam prvi put odabrao temu, stranica mi je bila užasno spora, i nije se mogla lijepo gledati sa mobilnih uređaja – što je danas jedna od najvažnijih stavki.

4. Koristiti WordPress Dodatke

Postoji na tisuće wordpress dodataka, tj. pluginova. No, korištenje previše njih može znatno usporiti web stranicu. Naučio sam koji su to osnovni dodaci, te koji su nekakvi dodatni za lakše pisanje sadržaja.

Upravo sada koristim jedan takav za pisanje ovog članka, a zove se Elementor. Postoji još dosta drugih za razne potrebe: ubrzanje stranice, smanjivanje slika, pisanje recenzija, pravljenje formi, itd.

5. Optimizirati Stranicu Za Google

Pod ovim poljem podrazumijevam OFF-Page SEO, koji je veoma bitan za rankiranje vaše stranice na Google i drugim internetskim pretraživačima. 

Također, većina toga je jednostavna, zapravo i jako logična, no kada nemate trening za pratiti, vrlo često se dogode greške koje kasnije dosta mogu utjecati na vaš sajt i online biznis u cjelini.

6. Pretraživati Ključne Riječi

Ovo je prilično lagano, i brzo se usvoji. Drago mi je da sam ovo naučio jer mi sada za istražiti određene ključne riječi ne treba niti 10-15 minuta, a prije bi to radio puno duže.

Također, za to mi puno pomaže Jaaxy – Keyword Research Tool, koji se dobije uz Wealthy Affiliate platformu.

7. Odabrati Ključne Riječi

Jedno je pretraživati ključne riječi i znati čitati neke podatke, a drugo je odabrati prave riječi. Važno je da u početku vašeg bloga odabirete ključne riječi za koje nema puno konkurencije, kako bi se vaš blog mogao rankirati te stekao nekakav autoritet na internetskim tražilicama.

To sam naučio, i sada se, doduše uz još nekakve druge strategije, puno lakše rankiram na Google i druge tražilice.

8. Pisati SEO Optimizirane Članke

Po meni, ovo je najvažnija stavka. Sve ostalo možete napraviti savršeno, no ako ne znate napisati kvalitetan SEO Članak, tada cijeli blog pada u vodu.

Za ovo mi je trebalo najviše vremena, jer svaki dan učite nešto novo, i naravno, nisam još uvijek sve naučio. Učimo cijeli život, i drago mi je da je tako. Trudim se usavršiti ovo što više, naročito uz pisanje na engleskom jeziku.

9. Napraviti Pravne Stranice

Napraviti pravne stranice, tj. Legal Pages na vašem blogu je prilično jednostavno. No, prije Wealthy Affiliatea, nisam znao da je to i obavezno.

To su stranice tipa: Privacy Policy (Politika Privatnosti), About Me, Affiliate Disclosure itd. 

Bez ovih stranica, postoji rizik da će vas neke affiliate mreže isključiti iz programa, te ono najvažnije, vaša web stranica nema nikakav kredibilitet, i izgleda kao SCAM, tj. prevara.

10. Što Je Affiliate Marketing

Ovo sam znao i prije Wealthy Affiliatea, ali sam tamo naučio puno opširnije o Affiliate Marketingu, kako funkcionira, kako se može profitirati uz njega, i mnoge druge stvari.

11. Kako Pristupiti Affiliate Programima

O ovome sam znao jako malo prije pridruživanja Wealthy Affiliateu. Drago mi je da sam sada naučio kako se pridružiti raznim Affiliate Programima sa najboljom mogučnosti zarade, najboljim proizvodima i još puno toga.

Postoji puno loših Affiliate Programa, koje sam naučio izbjeći, i suziti izbor svojih affiliate partnera na samo nekoliko njih koji su sigurni za mene, i ono najvažnije, za krajnjeg korisnika – KUPCA.

12. Pisati Recenzije Za Proizvode

U početku sam mislio da je ovo jako jednostavno, dok nisam došao do te lekcije, i uvidio svoje greške. Za pisati recenzije jednostavno morate imati nekakvu šemu, tj. način pisanja kako bi vaše recenzije uvijek bile detaljne, realne, i zanimljive posjetitelju web stranice.

13. Postaviti Google AdSense

Google AdSense je odličan za monetiziranje web stranice ili bloga. Ako ne znate, to je googleov program gdje na vašoj web stranici prikazuju određene reklame, a vi zarađujete od toga.

Naučio sam osnovne postavke, te kako postaviti reklame na blog, a da ih ne bude previše i da ne uništavaju sadržaj koji sam dugo i kvalitetno pisao.

14. Pratiti Analitiku Web Stranice

Ovo zvuči banalno, i prije sam mislio da sve znam. No, prije Wealthy Affiliatea nisam znao koliko su određene stavke u Google Analytics i Seach Console važne radi poboljšavanja stranice.

Jednostavno morate pratiti podatke (demografiju itd.), kako bi znali koji dio vaše web stranice unaprijediti.

15. Koristiti Društvene Mreže

Znam koristiti Facebook i bez toga, no za osobne razloge haha! Šalim se, uz online biznis, važno je proširiti se na nekoliko platformi, kako bi što više ljudi posjetilo vašu stranicu.

Društvene mreže koje su važne za online biznis: Facebook, Pinterest, Twitter, LinkedIn…

16. Pisati Zanimljiv Sadržaj

Osim što vaš sadržaj treba biti SEO optimiziran, isto tako treba biti i zanimljiv i privući posjetitelje da pročitaju cijele postove do kraja, pa čak i kliknu na neke druge zanimljive postove.

Drago mi je da sam ovo naučio, iako iskreno, još usavršavam ovo, jer stvarno treba puno vremena kako bi isprobali razne tehnike i stvari, te naučili što čitatelji vole.

17. Zaraditi Sa Blogom

Ovu stvar sam zadnju stavio, čak i s razlogom. Prije nego uopće pokušate zaraditi neke novce s blogom, morate znati sve ove stavke koje sam ranije naveo.

Blog ne smijete pisati samo radi novaca, već trebate imati interesa za tu temu, inaće će propasti – vjerujte mi (probao sam)

I Još Puno Toga....

Naravno, naučio sam još dosta drugih stvari, no naveo sam one najvažnije. Možda sam nešto i zaboravio, ali nema veze. Kao što sam rekao, jednostavno imam potrebu napisati vam što sam to sve bio u mogućnosti naučiti na Wealthy Affiliate.

Pišem sve nepripremljen, iz glave, pa nemojte zamjeriti ako ima kakvih grešaka, jednostavno sam dobio inspiraciju.

Čovjek Uči Cijeli Život

Ovo nisam stavio gore u listu, ali smatram da je jako važno i moram vam reći. Kao i svaki program ili tečaj, ni Wealthy Affiliate nije najsavršeniji program, te uvijek ima prostora za naučiti još pored te platforme (ovo nije ništa loše, nego vam želim reći da nikada ne trebate prestati učiti, već uvijek težiti ka boljem).

Svaki tjedan, izbacuju se novi treninzi uživo, koji dotatno produbljuju znanje korisnika i pružaju nam nove informacije.

Uvijek istražujem nove načine kako bih još više poboljšao svoj blog, svoj način pisanja i drugo. Tako sam nedavno naučio još neke stvari za još kvalitetnije pisanje bloga, monetizaciju, rankiranje na google – no o tome u nekom drugom postu! 

Pridružite Se Na WA Platformu

Ako vas zanima online biznis, naročito u pogledu Affiliate Marketinga i pisanja bloga, svakako vam preporučam da se pridružite Wealthy Affiliateu, jer tamo imate jako kvalitetan program koji vas uči korak po korak.

Pridruživanje je besplatno, te dobijete nekoliko lekcija za početak. Ako vam se svide lekcije, prijeći ćete na Premium Account, za koji imate ogroman BONUS prvih 7 dana kada se pridružite!

Također, ja sam vam na raspolaganju cijelo vrijeme tamo, i u svakom trenutku ću vam biti spreman pomoći. 

Zašto je WA dobar?

WA je odličan, naročito za početnike radi dvije najvažnije stvari. TRENINZI su odlični i lagani za pratiti, i CIJENA je pristupačna.

Za neke druge programe, npr. Project24 morate izdvojiti $459, što mislim da je previše za nekog početnika. Dok na Wealthy Affiliate imate potpuno besplatno pridruživanje, i nikada ne morate uzeti Premium ako vam se ne svidi, i plaća se samo $49 mjesečno, što mislim da si danas skoro svatko može priuštiti.

Ono što je najbolje, ako se odlučite za Premium u prvih 7 dana, plaćate samo $19 za prvi mjesec. Zar nije odlično? Za $19 imate priliku isprobati nešto za što vjerujem da će vam se jako svidjeti. To je u nekim gradovima (kao kod mene – Dubrovnik), runda pića u kafiću.

Pridružite se na Wealthy Affiliate danas, i naučite kako pokrenuti uspješan online biznis!

Slični Članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)