ClickBank Zarada: Ultimativni Vodič

Želite zaraditi s affiliate marketingom? Ako je tako, i ako ste malo istraživali, onda Vam jedna stvar sigurno nije promakla, a to je Clickbank zarada.

Da li je clickbank scam? Koliko mogu zaraditi sa clickbankom? Kakva su iskustva sa ClickBank zaradom?

Sva ova pitanja često dobijam, i to je razlog zašto sam odlučio napisati ovaj detaljan vodič te Vam objasniti što je to clickbank, kako funkcionira te na kraju krajeva, kako zaraditi sa clickbankom u 2020.

Za Clickbank postoje razne tvrdnje, od onih da se može odlično zaraditi, pa do potpune suprotnosti, da se uopće ne može zaraditi.

Iznijet ću Vam sve važne informacije, pa na kraju teksta prosudite sami, isplatili se ili ne.

Idemo naučiti nešto novo!

Osnovno o ClickBank-u

Što je Clickbank?

ClickBank je  osnovan 1998. godine, te je jedan od najstarijih affiliate programa.

Na ClickBanku možete zaraditi na dva načina, kao prodavač (vendor), ili kao affiliate (u ovom vodiču bazirat ću se na affiliate zaradu).

ClickBank se bavi prodajom digitalnih proizvoda, iz svih mogućih kategorija, tj. clickbank povezuje vendore i affiliate.

Danas, razne proizvode možete pronaći u 256 kategorija, sa preko 21000 proizvoda dostupnih za prodaju, tj. affiliate marketing.

Clickbank je odličan izbor za sve koji žele zaraditi pisanjem bloga. Ono što je dobro kod ClickBanka, je to da je provizija puno veća nego kod nekih drugih affiliate programa, no, više o tome kasnije.

Da li je ClickBank drugačiji od ostalih affiliate programa?

ClickBank je zbog svoje različitosti s nekim “tipičnim” affiliate programima veoma popularan. Npr. na clickbanku ćete dobiti puno veće provizije nego u Amazon ili Shareasale affiliate programu. 

Naravno, kao i sve, i ovaj program ima svoje prednosti i mane, pa da vidimo koje su prednosti ClickBanka:

 1. Jednostavnost – sistem registracije za Clickbank affiliate program je puno lakši nego kod ostalih affiliate programa
 2. Bez obaveza – na većini affiliate programa dužni ste prodati određeni broj proizvoda u nekom roku (uglavnom unutar 6 mjeseci), kod ClickBanka to nije slučaj, možete biti član 2 godine bez ijedne prodaje, i neće Vas isključiti.
 3. Dva načina zarade – možete zaraditi kao affiliate, ili ako imate svoj digitalni proizvod, također ga možete plasirati te zaraditi uz pomoć drugih affiliate marketera
 4. Odličan izbor proizvoda – od zdravlja, programiranja, mršavljenja, igrica pa sve do uputa “uradi sam”, sve ovo možete pronaći na ClickBanku te promovirati.
 5. Odlične provizije – neke provizije idu čak i do 100% ukoliko ste odličan affiliate, uglavnom se kreću od 50% do 75%. (Na Amazonu je to ugl. 4.5%).

Naravno, postoje i određene mane:

 1. Nekvalitetni proizvodi – s obzirom da svatko može stavljati svoje proizvode, postoji mogućnost da odaberete nekvalitetan proizvod, što dovodi do velikog postotka refunda (povrata novca)
 2. Velika konkurencija za kvalitetne proizvode – kao i svugdje, naići ćete na veliku konkurenciju ukoliko je proizvod kvalitetan. Trebat će te odličnu SEO optimizaciju ili marketing za uspjeh.
 3. Spora korisnička podrška – po nekim navodima, korisničkoj podršci treba i do 7 dana da Vam odgovore na upit

Uvjeti za registraciju na ClickBank

Registracija na ClickBank affiliate program je potpuno besplatna.

Uvjeti koje trebate ispunjavati da bi se pridružili programu su:

 • Da živite u zemlji koja ispunjava uvjete (Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Slovenija mogu, dok se nažalost, za sada državljani Bosne i Hercegovine ne mogu pridružiti Clickbanku)
 • Morate dozvoliti kolačiće u svom web pregledniku (po defaultu, ovo vam je dozvoljeno u pregledniku)
 • Ako živite u SAD-u, morate imati Tax ID ili Social Security Number.

Koje proizvode mogu promovirati na ClickBanku?

Kao što sam već rekao, na Clickbanku postoji ogroman broj kategorija proizvoda, što Vam daje veliku mogućnost odabira proizvoda ili usluge koju želite promovirati. 

Kategorije na ClickBanku su:

 • Arts & Entertainment
 • As Seen on TV
 • Betting Systems
 • Business/Investing
 • Computers/Internet
 • Cooking, Food, & Wine
 • E-Business & E-Marketing
 • Education
 • Employment & Jobs
 • Fiction
 • Games
 • Green Products
 • Health & Fitness
 • Home & Garden
 • Languages
 • Mobile
 • Parenting & Families
 • Politics/Current Events
 • Reference
 • Self-Help
 • Software & Services
 • New Age & Alternative Beliefs
 • Sports
 • Travel

Izbor je ponekada i prevelik, no ako ne znate s čim bi počeli, preporučam vam da pročitate ovaj članak: 5 Top Clickbank Niches

Metode isplate na ClickBanku

Postoji nekoliko metoda za isplatu, no one koje su podržane za države sa balkana (Hrvatska, Srbija, Crna Gora) su:

 • Ček
 • Wire Transfer
 • Payoneer

Upute o mijenjanju načinu isplata, pogledajte OVDJE.

Da li je Clickbank SCAM?

Ne, Clickbank nikako nije SCAM. To je potpuno legitimna stranica, tj. affiliate program koji ima mnoštvo zadovoljnih korisnika (i vendora i affiliatea).

Kako se registrirati na ClickBank affiliate?

Registracija na ClickBank je prilično jednostavna, samo pratite korake u videu ispod.

Za registraciju, kliknite OVDJE.

6 Koraka za odabir profitabilnog proizvoda

Slijedite ovih 6 koraka kako biste uspjeli pronaći kvalitetan i profitabilan proizvod na Clickbanku te zaraditi novac.

1. Istražite svoj niche (Temu)

Ako već nemate svoju nichu (temu) za blog, youtube kanal ili stranicu na društvenim mrežama, pročitajte naš članak kako odabrati profitabilnu nišu.

Da bi mogli pronaći dobar proizvod, najprije morate poznavati svoju nišu i saznati koji proizvodi bi odgovarali takvoj temi sadržaja. 

Ako pišete o mačkama, ne bi bilo dobro da prodajete proizvod s nazivom “kako naučiti papigu da priča”. 

Pokušajte što dublje uči u temu svog sadržaja, potražite druge sadržaje (blogove, YT kanale i slično) koji imaju sličan sadržaj kao vi, te pogledajte kakve proizvode ili usluge oni promoviraju.

Kada ste otprilike odabrali svoju nišu ili ste razmislili kakve bi sve proizvode mogli promovirati, kliknite na Marketplace u gornjem desnom kutu kako bi vidjeli kategorije, te pregledajte kakvih sve proizvoda ima.

clickbank zarada

Kada kliknete na Marketplace, otvorit će vam se stranica sa kategorijama, te kliknite određenu kategoriji da pogledate proizvode. To izgleda otprilike ovako:

clickbank marketplace proizvodi

Izdvojite ih nekoliko, sigurno će biti neki koji Vam se sviđa i koji biste željeli promovirati. Kasnije ćemo doći do toga kako provjeriti da li je proizvod profitabilan.

2. Razumite kupce

Da bi mogli kvalitetno opisati proizvod te privući kupce, najprije ih morate poznavati. 

Moramo znati tko kupuje proizvod koji promoviramo, i što kupuju. Na primjer, promovirate proizvod za razne projekte s drvetom. 

Pretpostavljamo da je većina potencijalnih kupaca muškarci, no, pronađite razne forume te pročitajte pokoju temu što ljude najviše zanima. 

Neki ljudi će jednostavno tražiti besplatni savjet, tj. uputu kako nešto napraviti. Takav čitatelj će teško postati kupac, dok netko tko traži stručnije savjete za preradu drveta, vrlo lako može postati kupac proizvoda koji promoviramo.

Stoga, da bi uspjeli nešto prodati, moramo znati što ljude zanima, te kakav tip čitatelja je spreman postati kupcima.

3. Odabir najprodavanijih proizvoda

Ova metoda je nekakav standard, te je njome najlakše odabrati profitabilan i kvalitetan proizvod. 

Clickbank za “ocijenu” kvalitete proizvoda ima jednu odličnu stavku, a to je Gravity. Gravity nam pokazuje kako se proizvod prodaje, rezultat je baziran na tome koliko je takvih proizvoda prodano te kada su bile zadnje prodaje.

odabir profitabilnog proizvoda gravity na clickbanku

Veliki rezultat za Graviti (100+) nam u pravilu pokazuje da je konkurencija velika, jer je prodano jako puno proizvoda.

No, nedajte da Vas to zavara ili odbije od takvog proizvoda. Možda je proizvod samo toliko kvalitetan i ima primamljivu ponudu, pa se puno čitatelja odlučuje na kupnju. 

Svakako, preporučio bih Vam da si proizvode u određenoj kategoriji uvijek svrstate tako da se prvo prikazuju oni sa većim Gravitijem. 

To će vam skratiti vrijeme traženja proizvoda i olakšati izbor. 

Pokušajte ne uzimati proizvode sa Gravity rezultatom blizu 0. To znači da još nema kupaca, ili ih ima jako malo.

Ipak, i takvi proizvodi su vrijedni pogleda, postoji mogućnost da je proizvod novi i da ga još nitko nije imao prilike kupiti. 

Zapamtite: Svi proizvodi su krenuli sa Gravity rezultatom 0, i onda ukoliko su kvalitetnu, taj rezultat je rastao.

Preporuka: Ja osobno gledam da mi proizvod ima Gravity barem 20, a najviše oko 70. To znači da ima potencijalnih kupaca, a da nema previše konkurencije.

Dakako, treba utvrditi i ostale faktore, pa da nastavimo.

4. Odaberite više proizvoda

Ako postoji više proizvoda vezanih uz vašu nišu, bilo bi dobro da na Clickbanku odaberete više njih. 

Ovakav način će vam poboljšati priliku za prodaju, jer automatski imate više sadržaja, no ono što je još bolje, možete praviti recenzije za svaki proizvod, te ih na kraju i uspoređivati.

Uspoređivanje sličnih proizvoda je odlična metoda za promociju, jer tada kupci vide prednosti i mane oba proizvoda, te su na kraju puno spremniji platiti za onaj njima primamljiviji proizvod.

5. Proizvodi s većom provizijom

Prilikom odabira proizvoda, važna stavka je ta koju proviziju ćete dobiti prodajom jednog proizvoda.

Ciljajte da ta provizija bude više od 65%. Jer, vjerujte mi, ne isplati Vam se satima pisati članak ili praviti video, za proviziju od 10% na cijenu proizvoda od $30. 

To je jednostavno premalo, jer nije u pitanju Amazon.com koji ima povjerenje kod kupaca, već taj proizvod treba steći povjerenje kupca koji vjerojatno prvi put čuje za takav proizvod.

Stavku za proviziju možete vidjeti u Avg %/sale: polju. Pogledajte sliku ispod.

provizija za prodaju proizvoda na clickbanku

Kao što vidite na slici, ovaj proizvod ima prosječnu proviziju od 75%. Takav proizvod nam treba biti zanimljiv. Također, Gravity mu je 22.78, što nije loše te postoji šansa da takav proizvod i uspijemo prodati.

6. Kvalitetna stranica za prodaju

Uz sve ovo navedeno, sada dolazimo do možda najvažnijeg dijela. Taj veoma bitan dio je kvaliteta stranice za prodaju proizvoda.

Idemo uzeti za primjer da promovirate određeni proizvod, napisali ste odličan članak na svom blogu i imate puno potencijalnih kupaca.

Ti potencijalni kupci kliknu na vaš affiliate link, te dođu na stranicu koja je loše izrade, te izgleda kao neki SCAM (prijevara). 

Velika je šansa da kupac klikne na X svog preglednika, i odustane od kupnje.

Zato uvijek trebate provjeriti i stranice proizvoda koji želite promovirati. Nekada je teško “nagovoriti” čitatelje da kliknu i možda kupe proizvod, ali uvjerite se barem da kada kliknu, da se ne razočaraju proizvodom radi loše stranice za promociju.

Pogledajte sami tu stranicu proizvoda, te se zamislite u poziciji kupca, da li biste vjerovali toj stranici i kupili proizvod? Ako ne bi, onda vjerojatno neće ni potencijalni kupci.

Također, prije samog odabira proizvoda, savjetujem vam da ispod pogledate i savjet kako da izbjegnete loše proizvode. 

Kako izbjeći loše proizvode?

Kao što sam ranije rekao, na ClickBanku postoji mogućnost proizvoda koji su upitne kvalitete, što nam ne ide na ruku kada je zarada u pitanju. 

Zarada na clickbanku nije komplicirana ali uz loše proizvode, vaš trud bi mogao pasti u vodu.

Zbog loše kvalitete, kupci će često refundirati, tj. tražiti povrat novca, te će se i nama kao affiliate marketerima oduzeti provizija koju smo zaradili.

Da bi izbjegli loše proizvode, slijedite ove savjete:

 • Isprobajte proizvod – ako ste u mogućnosti, isprobajte proizvod (neki vendori (prodavači) će Vam bez problema poslati besplatan primjerak proizvoda kako bi ga mogli što bolje opisati na svom blogu, YouTube kanalu ili slično.
 • Pretjerane tvrdnje – ako pogledate stranicu proizvoda i vidite da su reklame “pretjerane” i očigledno obećavaju previše, postoji mogućnost da taj proizvod i nije najbolji.

Sada kada znate kako odabrati dobar proizvod, i kako izbjeći one loše proizvode, sada treba saznati koje su najbolje metode za promociju proizvoda sa Clickbanka.

Kako dobiti affiliate link za promociju?

Kada ste odabrali željeni proizvod, sada trebate dobiti svoj affiliate link za promociju proizvoda. 

To ćete učiniti klikom na gumb PROMOTE s desne strane proizvoda. Tada će Vam se otvoriti novi prozor “HopLink Generator”. 

Kliknete na “Generate Hoplinks” i dobit ćete svoj kod za praćenje, tj. affiliate link za promociju tog proizvoda.

Za neke proizvode nećete biti u mogućnosti dobiti affiliate link, već ćete se prvo morati prijaviti za Affiliatea na njihovoj stranici (dobijete link u takvoj situaciji), te se tamo prijavite i čekate da vam odobre zahtjev.

3 Najbolja načina za promociju Clickbank proizvoda

Naučili smo što je to clickbank, kako funkcionira, kako se registrirati te kako pronaći dobre i profitabilne proizvode. Sada ide ono najvažnije, kako promovirati te proizvode?

1. Promocija Na Blogu

Ovo je po meni najbolja opcija za promociju Clickbank proizvoda, s obzirom da su digitalni. 

Trebate napisati kvalitetan SEO članak na svom blogu koji će postići dobre pozicije na Google pretraživanjima, te ćete tako i privući puno potencijalnih kupaca na svoj blog.

U našoj kategoriji Savjeti Za Blogere imate nekoliko članaka koji će vam pomoći u izgradnji svog bloga, ili u pisanju kvalitetnog sadržaja.

Ako nemate svoj blog, savjetujem vam da se klikom na sliku ispod pridružite Wealthy Affiliate platformi, gdje ćete imati detaljne treninge za online zaradu, web hosting sa do 50 svojih web stranica i još puno toga. Moju recenziju Wealthy Affiliate-a pročitajte OVDJE.

wealthy affiliate online zarada
Moja #1 Preporuka Za Online Zaradu

2. Video Na YouTube-u

Video na YouTubeu je odlična metoda za promociju bilo kakvih proizvoda. Tako je i sa ClickBankom.

Dokazano je da ljudi nekako uvijek više vjeruju videu nego tekstu jer mogu vidjeti nečije lice, te možda govor tijela koji jim pokazuje da je određeni proizvod kvalitetan te da je osoba stvarno zadovoljna s tim proizvodom ili uslugom.

Preporučam vam da pogledate video ispod te saznate kako promovirati clickbank proizvode na YouTube-u.

3. Društvene Mreže

Treća najbolja metoda za zaradu sa Clickbankom je promocija proizvoda na društvenim mrežama.

Društvene mreže (Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok…) su odličan način kako bi se “zbližili” s potencijalnim kupcima te stekli povjerenje.

Postoje dva načina za koja smatram da su dobri za promociju Clickbank proizvoda:

 1. Imate vlastitu stranicu u određenoj niši (temi) sa velikim brojem pratitelja. (Stranica na FB, profil na Insta ili slično)
 2. Platite Instagram influencerima sa velikim brojem pratitelja da promoviraju proizvod za Vas.

Ukoliko imate vlastitu stranicu sa velikim brojem članova, tada možete bez problema promovirati proizvode besplatno. Tu i tamo okačite link koji vodi do vašeg proizvoda, te će potencijalni kupci kliknuti i kupiti proizvod.

Ako nemate stranicu, možete ju ili napraviti pa skupljati followere, ili možete pronaći stranicu na Instagramu sa većim brojem pratitelja, te platiti vlasniku da promovira Vaš sadržaj na 24 sata (ili koliko god se dogovorite).

To uglavnom nije skupo, te ako imate kvalitetan i profitabilan proizvod, napravite reklamu te vas influencer promovira, sigurno ćete zaraditi.

Za primjer, stranice od cca. 60 tisuća ljudi, naplaćuju promociju na 24h oko $20. Naravno, ovisi o tome koja je tema stranice ili profila.

Zaključak

I danas ste saznali nešto novo, što je i bit ove stranice. 

Nadam se da Vam je sada jasnije što je to Clickbank, te kako zaraditi novac sa clickbankom. 

Pratite ove metode, i sigurno će vam puno pomoći u vašem cilju, a to je vjerojatno nekakva vrsta online zarade. 

Uz sve ovo navedeno, preporučujem vam i da pogledate video “Najbolja Metoda Za Promociju Clickbank Proizvoda”. Sigurno će Vam još više toga biti jasno, te ćete i dobiti još bolju ideju za promociju i za zaradu sa Clickbank affiliate programom.

Clickbank nije savršen program, ima svoje prednosti i mane, kao i svaki drugi affiliate program, ali smatram da ima potencijala za solidnu internet zaradu.

Uz velik izbor proizvoda, sigurno ćete pronaći jedan koji vam sve sviđa, koji je profitabilan te koji vam odgovara uz nišu vašeg bloga, Youtube kanala ili stranice/profila na društvenim mrežama.

Kako bi sve ovo o čemu pričam shvatili sve lakše, pozivam Vas da pročitate moju Wealthy Affiliate Recenziju i Iskustvo te se pridružite jednoj od najboljih platformi za internet zaradu. Uz Wealthy Affiliate, naučio sam kako praviti blog (ovaj i još drugih), te kako konačno početi zarađivati na internetu.

Volio bih čuti vaša iskustva sa Clickbankom ili drugim affiliate programima, pa ostavite mišljenja i iskustva u komentarima da potaknemo raspravu koja će možda nekome pomoći.

Također, ako Vam se svidio, podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima i rodbinom na društvenim mrežama, kako bi još ljudi uvidjelo potencijal zarade na internetu.

Slični Članci

26 thoughts on “ClickBank Zarada: Ultimativni Vodič

  1. Poštovanje, žao mi je da se niste uspjeli registrirati, ja sam se registrirao bez problema još davne 2017-te. ClickBank je malo postrožio uvjete registriranja te ne prihvaća niti jednu balkansku zemlju osim Slovenije. Ako se ne varam to rade radi problema sa Vendor računima (ako želite prodavati svoj proizvod preko ClickBanka).

   Rješenje je takvo da kada se registrirate na clickbank, odaberete Sloveniju kao državu te stavite nekakvu adresu (broj telefona i dalje odaberite pravi – iz države u kojoj se nalazite) te kada se registrirate na clickbank, ponovno vas pitaju da dodate novog korisnika za AFFILIATE PROMOCIJU, dodajte ga sa istom tom adresom, te kasnije u postavkama adresu promijenite na željenu adresu (država, grad, ulica). Upravo sam pokušao na taj način registrirati jedan račun i može bez problema.

   Vjerujem da je to nekakva njihova greška jer nisu napravili odvojene račune za Vendor i Affiliate korisnike, te dolazi do manjih problema ali evo mogu se bez problema riješiti. Kada naknadno mijenjate adresu, prihvaćene zemlje su: Hrvatska, Makedonija, Srbija, Slovenija, Albanija i Crna Gora, dok za BiH još uvijek nema rješenja.

   Probajte ovako pa javite da li ste uspjeli, možda ću morati napraviti i video kako bi olakšao ukoliko netko ne razumije, hvala na komentaru 🙂

   1. Cao Petre, hocu da probam da napravim Clickbank ovako preko Slovenije, pa me zanima ukoliko ne funkcise tako da li bi isto moglo da se proba iz neke druge drzave npr Nemacka? Hvala unapred

    1. Poštovanje, da moglo bi se probati. Ali da se razumijemo, takve metode nisu sigurne, možda trebate razmisliti o nekim alternativama Clickbanku kao što je WarriorPlus. Meni ne diraju račun i aktivan je iako sam iz Hrvatske… Tako da mi nisu najjasniji.

     1. Pozdrav, nažalost, nemam iskustva sa navedenom platformom. Ali hvala puno što ste ju spomenuli, mogla bi trebati u budućnosti za postavljanje nekih digitalnih proizvoda (vlastitih).

   2. Pozdrav!
    Kad otvorite račun na Sloveniju, poslije više ne možete promijeniti zemlju jer Hrvatska više ne postoji na popisu.

    1. Da, nažalost, dosta toga su promijenili. Baš je to žalosno, ali evo sva sreća pa ima alternativnih programa (Share-a-sale, Comission Junction…)

 1. Ne radi ni Slovenija , citao sam kako su pojedinci probali preko VPN pa im je akaunt zavrsio na SUSPEND , kao i sav profit

  1. Nešto Clickbank petlja, ali vjerujem da će se ubrzo riješiti radi Europske Unije. Što se tiče VPN-a, naravno da su ih suspendirali jer je tada često mijenjate IP adrese i nešto bude sumnjivo. Nije moguće da se jednom prijavite iz Hrvatske, drugi put iz SAD-a, treći put iz Japana itd… A kada unesete svoju adresu, opet je drugačija priča i mislim da ne prave probleme za lokaciju s kojom se prijavljujete

 2. Poštovani,
  Zahvaljujem na vašem vremenu i detaljnom opisu. Isti problem sam imao kao i “Josip” te sam uspio napraviti sve promjene.

  1. Poštovanje, drago mi je da ste uspjeli napraviti. Znam da nije najidealnije, ali to je jedini način koji mi pada na pamet. Nadam se da neće praviti nikakvih problema u budućnosti, evo moj račun na ClickBanku je i dalje aktivan cijelo vrijeme.

 3. Za nas iz Bosne definitvno nema nade 🙂 Sve sam probala ali je account disabled. Cak sam i kupila jedan program, u kojem se pocinje raditi sa Clickbankom. Ali nisam znala za ovo.

  1. Pozdrav Nerma,
   da, nažalost imam osjećaj da će proći još vremena dok ClickBank dozvoli pristup korisnicima s naših prostora. Vjerojatno je problem u našem malo zaostalom zakonodavstvu.

   Žao mi je da ste bezveze kupili program, ali ako je kvalitetan, naučeno znanje možete iskoristiti i na drugim stranicama sličnima ClickBanku, tako da nije baš niti bačen novac.

  1. Hvala na ideji, potrudit ću se malo bolje istražiti ta 2 i druge programe slične ClickBank-u, pa čim napišem članak ostavit ću link ovdje u komentaru 🙂

   Do sada nisam imao iskustva s njima, pa ne želim napamet govoriti.

  2. Oba programa imaju malo proizvoda i uglavnom su prastari i prevaziđeni… tu su već najmanje 5-6 godina… bili su i na ClickBank i na WarriorPlus… tamo ih više nema… Ja ću biti uskoro na Warrior sa mojim proizvodima, ali se trudim da uradim svoj affiliate sajt sa 50% do 75% zarade i još bonusa.

 4. ClickBank stvarno petlja nešto neobično. Ja sam iz Srbije i bio sam član otprilike od 2015. godine… kod njih ne mogu više NI DA KUPUJEM, a nikako ne mogu ni kontakt da uspostavim. Navodno, Srbija je pod sankcijama i mi nemamo pristup više tu. Tačno da ne vredi ni VPN i ne moram da radim za njih, ALI JE TOTALNA GLUPOST DA MI NE DOZVOLJAVAJU NI DA KUPIM NEŠTO OD MOJIH POZNANIKA KOJI RADE SAMO za njih… nemaju iste proizvode na WarriorPlus ili JVZoo koji su jedina prava alernativa.

  1. A ispada da oni petljaju, ali nažalost mislim da je problem u našim državama. Sve balkanske države su toliko spore u promjeni zakonodavstva da je to žalosno. Najvažnije je samo uzeti porez na zaradu, a sve ostalo nema veze, zbog toga i problemi sa Clickbankom.

 5. Poštovani, otvorio sam račun kako ste i objasnili, preko Slovenije, pa poslije u postavkama promijenio u Hrvatsku. Sada me zanima, način isplate ako bude moguć. Otvorio sam račun na payoneeru, ali očito ne podržavaju Hrvatsku opet. Imam samo dvije mogućnosti, ili čekom ili direktno bankom. E sada, znam da direktno bankom ne mogu obaviti isplatu, ali kako funkcionira sa čekom. Kakva riješena nudite, ako su moguća. Hvala unaprijed na pomoći.

  1. Pozdrav, ja sam u početku bio otvorio Payoneer, no otkad sam saznao za Wise (bivši Transferwise), prebacio sam se tamo. S obzirom da mi za trenutnu nišu na blogu baš i nema proizvoda na clickbanku, ne koristim ga, ali vjerujem da prihvaćaju isplatu na Wise. Odlični su, otvorio sam si račun, uzeo njihovu karticu (došla je za 2 tjedna), i s Amazona redovno sjedne uplata.

 6. Zdravo,
  Imam jedno pitanje. Da li marketing radimo samo za strano tržište ili proizvodi stižu i na Balkan? Koliko je potrebno vremena da proizvod stigne.
  Hvala na odgovoru.

  1. Pozdrav, koliko znam, bilo je nekih problema sa prihvaćanjem kupovine iz određenih Balkanskih država. U pravilu, s obzirom da su proizvodi digitalni, trebali bi odma imati mogućnost otvoriti ih (ili putem e-maila, ili izravno putem stranice nakon kupnje).

   Osobno, bazirao bih se na strano tržište, jer iz vlastitog isksutva znam da će naši ljudi puno teže nešto kupiti na internetu, nego npr, Amerikanci.

 7. Pozdrav, evo malo na temu ClickBank. Nedavno sam istraživala da li se nešto promijenilo u odnosu na Balkanske zemlje jer navodno povremeno dodaju neke države koje mogu otvoriti račun povezan s ClickBankom. Dakle, popis uključuje zabranjene države, nedavno dodane i države s kojima normalno rade. Hrvatska nije niti na jednom popisu (link u prilogu). Pretpostavila sam da možda popis nije ažuran pa sam ostavila kratku poruku tipa “čini se kako Hrvatska ne postoji na planeti Zemlja”…haha…naravno status je još uvijek isti. Toliko o našoj stvarnosti, kako god tužno je za vidjeti.
  Link: https://www.12minuteaffiliate.marketing/clickbank-banned-countries/

  1. Pozdrav, znam da, mi smo u startu kasnili sa zakonima za drugim državama, i sada se to tako odražava. Uvijek smo u nekakvoj sivoj zoni, i stvarno je žalosno. Opet, nemojte da vas to spriječi u vašim snovima i idejama. Ima i drugih affiliate programa koji su odlični.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)