Million Money Zarada: Još Jedna Internet Prevara?

Ako ste pratili moj blog u zadnjih nekoliko dana, vidjeli ste da sam pisao o Forsage, internet sistemom za zaradu Ethereum kriptovalute. Kako sam naišao na još jedan takav program, moram vam pisati i o njemu. Danas ću govoriti o Million Money zaradi, možete li zaraditi, koje su sličnosti sa Forsage, te da li je SCAM ili nije.

Sve je više ovakvih ili sličnih programa na internetu, i moram vam reći da jako brzo postignu veliku popularnost. Kako listam po Facebooku, ne mogu proći 5 postova a da jedan od njih nije reklamiranje Million Money programa.

Znate da inače nisam pobornik ovakvih programa, ali nema veze, idemo istražiti ovaj program i vidjeti što možemo očekivati od Million Money. 

U ovom postu bit ću potpuno objektivan, i potrudit ću se istražiti sve u detalje, također, pokušat ću pisati na što jednostavniji način kako bi svi lakše razumjeli.

Million Money: O Kompaniji

Million.Money je još jedna MLM (Multilevel Marketing) tvrtka koja vam omogućava zaradu Ethereum (ETH) kriptovalute. Kao i Forsage, čini mi se da stranica potječe iz Rusije. 

Na stranici navode da nema admina, iako mi se informacije na Engleskom ne čine baš najbolje prevedene. No, svakako, lako je iščitati da admina nema, već samo kreatora stranice. Što mi je opet nekako smiješno, ali hajde.

Također, i ova tvrtka koristi Smart Contract kako bi osigurala “sigurne” transfere kriptovalute, bez mogućnosti prevara. 

Ono što sam odmah uočio je to da je stranica jako slična Forsage stranici. Na početku malo uvoda u tvrtku, pohvala za “Smart Contract”, onda nekakvi rezultati stranice, sistem zarade te na kraju puno pitanja i odgovora, od kojih su mi neki jako smiješni, no o tome kasnije.

U vrijeme pisanja ovog članka, domena je stara nešto više od 10 mjeseci.

million money zarada starost domene

Ovdje ne spominju “decentralizaciju” kao u Forsage  (Forsage domena je stara oko 4 mjeseca), ali kada pročitate detalje programa, isto je. Vjerujem da su tamo koristili riječ decentralizacija samo radi bolje promocije programa. 

Jer koliko vidim, oba programa funkcioniraju na sličan način.

Million Money: Način Zarade

Princip je isti, sve su ostalo nijanse. To bi rekao naš Đole, ali da, u pravilu princip zarade je jako sličan kao na Forsage, s nekim razlikama.

Million Money leveli prodaje
Princip Levela (Pozicija) na Million Money

Po ovoj slici možete vidjeti koliko je zapravo program sličan. Postoje leveli koje kupujete, od najjeftinijeg pa idete prema skupljem koji će vam donositi veću zaradu.

Također, na stranici ima PDF gdje slikovito objašnjavaju način zarade. Kako bi pogledali PDF, kliknite ovdje.

Princip rada je matrix šema, tako da dovodite nove članove, te zarađujete kada oni kupe pozicije. Kao što sam rekao i kada sam pisao članak o Forsage, gifting matrix šeme su ilegalna stvar, pa ne vidim zašto i ove dvije stranice ne bi bile ilegalne.

Postoje dvije velike razlike od Forsagea:

 1. Million Money je jeftiniji za započeti. Treba vam otprilike $5 za start.
 2. Pozicije na Million Money traju samo 100 dana, a ne trajno kao na Forsage.

Iako je start jeftiniji, kada uzmemo u obzir da pozicije vrijede 100 dana, dođemo na neku sličnu cijenu. 

Ukratko – kupite level 1, promovirate ga, skupljate referrale, reinvestirate novac na level 2 koji vam donosi veću zaradu, pa level 3 i tako do kraja. Od svakog vašeg referrala koji obavi kupnju, vi zarađujete. Vrlo jednostavan princip zarade.

Pogledajmo mogućnosti zarade:

million money zarada

Sada kada i sam gledam ove levele, dođe mi da se odmah pridružim. Vjerojatno je tako i vama, ali polako – idemo pogledati članak do kraja.

Million Money: Sumnjive Stvari

S obzirom da svi više manje razumijete način zarade (skupljanjem referrala koji će kupovati pozicije), ono na što vam želim obratiti pozornost su neke čudne stvari koje sam primijetio na stranici.

Te stvari bi mogle biti naznaka da je stranica zapravo SCAM, i da neće zauvijek isplaćivati. Možda nisam u pravu, ali ostavit ću vama na procijenu.

Meet The New Member: Null

Stranica mi je bila otvorena sigurno 2 sata dok sam istraživao sve, i ovo mi se pojavljivalo svakih 30-tak sekundi.

Ako je došao novi član, valjda je dobio svoj ID. Ako je dobio ID, valjda onda treba pisati da je došao novi član ID:12345678.

Ako se projekt ugasi, hoću li izgubiti novac?

Ovo mi je druga čudna stvar. Doslovno u FAQ (često postavljenim pitanjima) imaju odgovor na ovo pitanje. Ako je stranica već toliko sigurna, zašto onda uopće raspravljaju o zatvaranju stranice?

Ne mogu zamisliti ozbiljnu firmu koja je toliko “samouvjerena” i preporuča vam jednu od najboljih metoda zarade, a sami spominju moguće zatvaranje stranice.

Uglavnom, navode da i ako dođe do zatvaranja stranice, nećete izgubiti zarađen novac.

million money prevara

Ako vaš referral kupi level koji nemate, zarada ne ide vama.

Ovo nikako ne razumijem, ako netko koga ste vi pozvali kupi npr. level 2, a vi imate samo level 1 – zarada NE IDE VAMA, IDE ONOM TKO JE VAS POZVAO U SISTEM. 

Razumijem levele, ali ne razumijem zašto barem jedan dio zarade ne ide na vas kao nekog tko je pozvao novog referrala.

Na taj način se osigurava veća zarada “adminima” i onim velikim partnerima koje sam spominjao u Forsage – a koji će zapravo jedini zaraditi velike svote novca.

million money zarada od referrala ako niste kupili novi level

Navode vas da kupujete levele na vrijeme kako bi si osigurali zaradu, no ono što mislim da zapravo rade je da vas potiču da ne dižete novac već reinvestirate natrag u sistem.

Kada vam istekne pozicija, prestajete zarađivati.

Još jedna malo smiješna stvar, tj. čisto pokazuje da se zarada striktno bazira samo na novim članovima i novim ulaganjima. Kada vam istekne pozicija nakon 100 dana, ostajete u sistemu ali prestaje sva vaša zarada dok ponovno ne kupite poziciju.

Čisto za primjer, ako ja prestanem biti Premium na Wealthy Affiliate, ja ću i dalje primati zaradu od članova koje sam pozvao.

Nema proizvoda ili usluge.

Isto kao i Forsage, ni Million Money nema proizvoda ili usluge koji dobijete. Sva zarada i profit se ostvaruju samo priljevom novih članova, tj. novim uplatama.

Čisto za primjer, na Wealthy Affiliate dobijem web hosting, e-mail, pretraživač ključnih riječi, i puno drugih stvari koje opravdavaju cijenu. O treningu da i ne govorim, sav mogući trening u vezi Affiliate Marketing zarade sa blogom je dostupan. – takav pristup daje nekakvu sigurnost stranici, tj. povjerenje.

Da Li Je Money Million Scam?

Ovo je uvijek najteže pitanje za odgovoriti, naročito sa ovakvim stranicama koje stvarno isplaćuju u početku.

SCAM stranicama se nazivaju one stranice koje ne isplaćuju, a ova stranica još uvijek isplaćuje, tako da ju ne mogu svrstati izravno u taj pojam. No, mislim da će kad tad prestati isplaćivati jer nema nikakvu potporu u proizvodima ili uslugama.

No, da mene pitate da li bi se pridružio ovakvoj stranici, odgovor je vrlo kratak – NE. 

Jednostavno nisu dovoljno transparentni, nemaju proizvoda ili uslugu koja opravdava ulaganje i održava sistem da radi, koriste zabranjene šeme zarade (gifting šeme). 

Pravi Multilevel Marketing funkcionira drugačije – sa proizvodima i uslugama, a ne samo sa uplatom novih članova.

Znači doslovno uplaćujete novac, a ne dobijete ništa za uzvrat, neki proizvod ili uslugu. 

Kad sam bio mlađi, bila je neka slična šema da uplatite 5 kn određenom broju ljudi, te šaljete dalje skupljate referrale, tada oni vama uplaćuju, da skratim, slična šema kao ovdje, ali bez stranice. Pokušao sam to raditi (imao sam 14 god), i za nekoliko dana mi je stigao E-mail od T-coma kako ne smijem slati mailove koji promoviraju lance “sreće”. 

E, meni se ovaj sistem čini isto kao to. Mogućnost zarade postoji, ali cijeli sistem je sumnjiv, i upitno koliko je legalan.

Kao i u Forsage, zaradit će ljudi koji su prvi došli, a ne mogu svi zaraditi, to je vrlo jednostavna matematička formula. Nema proizvoda ili usluge, samo se novac vrti u krug.

Zarađuju samo oni koji su prvi došli u sistem, uključujući i “admine”, te ljude sa velikim brojem pratitelja na blogovima, youtube kanalima i slično koji će brzo steći puno referrala.

Moj Savjet

Teško mi je bilo kome savjetovati da se pridruži na ovakvu stranicu. Pogotovo jer po matematičkom izračunu ne mogu svi zaraditi, to je jednostavno nemoguće. 

Također, ulažete vrijeme u nešto što će prestati, kada se program ugasi, nemate nikakav priljev zarade, već potpuno nestaje.

Postoji bezbroj drugih načina za zaradu novaca, kriptovaluta i slično kojima bih se radije pridružio nego na ovakve programe.

Ja sam vam pokušao iznijeti neke stvari koje su meni bile sumnjive, te se nadam da ćete ih i sami razumjeti. 

Razmišljajte dugoročno!

Već sam sam sebi dosadan s ovime, ali to je ono što uvijek trebate razmišljati. Kako u svakom poslu, tako i u internet poslovanju. Ovakav način zarade je kratkoročan, i kada prestane priljev novih klijenata, prestaje sva zarada.

Pročitajte razliku između MultiLevel Marketinga i Piramidalnih Šema što je ova stranica. Sve će vam biti jasno.

Ako ste stvarno ozbiljni u internet poslovanju, i želite si dugoročno osigurati primanja, bez lažnih stranica, bez prevara, onda trebate razmisliti o boljim opcijama.

Po meni je najbolja opcija za svakoga da pokrene svoj blog u određenoj niši, te zarađuje kroz prikazivanje reklama i affiliate marketing. Nema velikih ulaganja, rizik je manji, a sva zarada ovisi o vama i vašem radu. 

Ono što je najbolje, blog zauvijek ostaje vaš – kao nekakva online nekretnina, i ako poželite, uvijek ga možete prodati i opet zaraditi.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno ih ostavite u komentarima, bila ona vezana za Million Money, ili bilo koju drugu temu vezanu za online zaradu. 

P.S. Ako vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. 🙂

Slični Članci

2 thoughts on “Million Money Zarada: Još Jedna Internet Prevara?

 1. Citam vas osvrt i moram priznati da mi je logičan. Naravno, I ja sam krenula sa prvim levelom….i to je to. Skupila sam 0.04 eth i lijepo piše iznos tj vrijednost oko 200 i nešto dolara koja niti znam mogu li prebaciti na svoj wallet a ako je i moguće , ne znam kako. Uglavnom, jedno iskustvo i škola da budem oprezna u buduće

  Lp,
  Valentina

  1. Pozdrav, pa gledajte, meni se čini kao prevara, ne mogu reći sa sigurnosti da je ili nije, ali puno toga upućuje da je program nesiguran, i na meni je da vas na to upozorim. Svakako treba biti oprezan, na internetu se može zaraditi pravi novac, ali baš zbog toga postoji bezbroj scam stranica koje ljudima obećavaju puno, a ne daju ništa, još gore, ostanete bez uloženog novca.

   Uživajte, i oprezno 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)